Het TradeWinds-resort, dat een aantal jaar geleden is opgestart, is medio 2013 door de huidige ontwikkelaar overgenomen, en sindsdien hebben nieuwe ontwikkelingen zich in een sneltreinvaart aangediend.

Nadat in de zomer van 2007 de vergunningen voor de bouw van de voorzieningen door de gemeente (county) waren afgegeven, zijn ondertussen alle wegen aangelegd, is een prachtige omheining rondom het resort geplaatst, is er een centrumgebouw opgeleverd, zijn de groenvoorzieningen uitgebreid en is een schitterende entree gerealiseerd. Ook kunnen de huiseigenaren en huurders volop genieten van het zwembad en de tennisbaan.

Waarom Homosassa

  • Op de Homosassa River, die een paar kilometer landinwaarts ontspringt uit een natuurlijke bron en een paar kilometer stroomafwaarts uitmondt in de Golf van Mexico, kunnen de vissers, waterskiërs en pleziervaarders het hele jaar door hun hart ophalen.
  • Voor de natuurliefhebber is het beschermde “Homosassa Springs Wildlife Park”, onder andere thuis van de bedreigde Manatee, adembenemend.
  • In pittoreske visserplaatsjes als Crystal River en Homosassa is altijd wat te beleven.
  • Met een zwembad en een tennisbaan komen de sporters op TradeWinds in een ontspannen setting ook geweldig aan hun trekken.
  • Het gezellige clubhuis van het besloten TradeWinds-resort is de ontmoetingsplek bij uitstek voor de bewoners om elkaar onder het genot van een hapje en drankje weer bij te praten.