WILT U WONEN IN EEN VILLA VAN
JAN DES BOUVRIE?

De villa’s van Jan des Bouvrie zijn al jaren op VillaResort Harderwold dermate succesvol dat regelmatig de vraag komt of hier ook permanent gewoond mag worden. Om aan deze vraag tegemoet te komen heeft UniqResort in samenwerking met de ontwerpstudio van Jan des Bouvrie besloten om de villa’s in kleinschalige projecten elders in Nederland te gaan realiseren. In samenwerking met de gemeente Dronten is voor de realisatie van 11 Jan des Bouvrie villa’s gekozen voor een ideale locatie aan de Wateras van Dronten.

Licht is één van de belangrijkste elementen in de ontwerpen van Uniq en Jan des Bouvrie. Grote raampartijen en een maximum aan licht in huis om extra ruimte en comfort te bewerkstelligen. Het bewuste terrein in Dronten lijkt daarom wel geschapen voor deze villa’s. Ruime opzet, perfect qua zonexpositie en geen belemmering van zoninval door omliggende (hoog)bouw of bestaande bomen. De vrije ligging aan het water benadrukt nog eens het ruimtegevoel op de kavel.

De beoogde kavelinrichting werkt het ruimte gevoel verder in de hand. De kavel wordt afgesloten door middel van een groenstrook tussen weg en kavel. De woningen liggen in een halve cirkelvorm aan een allée. Deze allée, weg, is aan beide kanten voorzien van een groenstrook van minimaal 3 meter welke bestaat uit een grasstrook, ingericht als WADI om overtollig regenwater op te vangen, en sierpeerbomen. Deze bomen zijn ideaal voor WADI’s omdat zij goed tegen “natte voeten” kunnen, weinig onderhoud vergen en penwortels hebben waardoor ook in de toekomst de bestrating niet beschadigd.

Het centrum van het hofje wordt ingevuld met een grasveld met daarop centraal een met dak platanen omgeven jeu des boules baan. Nabij de jeu des boules baan kan een stenen buurt bbq met picknicktafel worden geplaatst om onderlinge activiteiten van de buurtbewoners te stimuleren. Deze invulling biedt mogelijkheden tot samenkomen voor zowel jeugd als de wat oudere bewoners. Op andere projecten van UniqResort is de ervaring dat deze voorzieningen zeer worden gewaardeerd door eigenaren.

Wil u een persoonlijke toelichting? Dit kan in Dronten óf op de locatie VillaResort Harderwold. Zo kunt u zelf de unieke villa’s van de hand van Jan des Bouvrie kan bekijken.